HammerFall vs Orkester och Tomas von Brömssen, finns det någon vinnare?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fredagen bjöd på en färgsprakande show med HammerFall på Lisebergshallen. Inbjuden av deras trummis Anders Johansson och med Robert Boström som trevligt fotosällskap, äntrade vi Lisebergshallen och bjöds på ca 4 1/2 timmars väldigt varierande show av både Hammerfall och deras tre förband.

Lördagen bjöd på finalen på ett långt projekt startat av Thomas Sjöström – A Chorus Night. Konserten gick av stapeln på Artisten i Göteborg. Ett mycket varierat program med musik av bl.a Deep Purple och Shostakovich. Medverkade gjorde bl.a Magnus Rosén och Tomas von Brömssen samt medeltidsmusiker ifrån bandet Black Magic Fools. En underbar kväll och stående ovationer som var väldigt välförtjänta.

Det finns ju givetvis ingen vinnare som jag i rubriken antydde. Det var underbara konserter fast i väldigt olika genres. Det vore bara tokigt att ställa det mot varandra. Däremot har det blivit två verkliga musikupplevelser båda av hög klass och med verkligen varierande förutsättningar vilka båda formaten gjorde sitt yttersta för att förvalta.

/Gabriel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s